Čarobne točke / Punti Magici / Magic Points, Piran, 13. 12. 2015

Pričetek pohoda po manj znanih ulicah in lokacijah, kjer so se v osmih točkah prepletali svetlobni in zvočni efekti, preko poezije, proze, pesmi in plesa, je bil na Židovskem trgu.

Na točki Švedski zvočni spektri sta v violinskem duetu nastopila Urška Jeraj in Michel van Mulders, sledil je Platonov nauk o votlini, v izvedbi učencev Scuola Elementare Vincenzo e Diego De Castro Pirano, nato sta dijakinji piranske gimnazije (GEPŠ Piran) Tea Jovičič in Laura Posavec recitirali Mavrico izza duše diplomata in pisatelja Milana Jazbeca. Fotograf Martin Bobič je prikazal Svetlobo podobe, učenci Osnovne šole Cirila Kosmača pa upodobili Plapotajočo svetlobo skozi formule.

Na naslednji točki so Zvoke Istre iz inštrumentov privabili Aldo Alessio, Matteo Duniš, Darinka Eler, Denise Ventrella, Milan Kogovšek in Arcangelo Svettini, na koncu pa so Kresničke prebudile: Adriana Topolovec, kot Sveta Lucija, Rebeka Alessio, Ana Babič, Noemi Ferrnandino, Mija Godnič, Leon in Teja Goričanec, Dana Grižančič Golubič, Sara Gržinič, Amelie Lidén, Gala Jedvaj Šimić, Emilli Tomaš Lovrinović, Taja Požru in Nicole Pranjic.

Pesem Sveto Lucijo, ki goduje na dan 13. decembra, pa so pod vodstvom Nataše Carnelutti zapele: Teresa de Andrea, Majda Ferfolja, Rita Lisjak, Mariela Lovrič Petrič, Aid in Taida Mašić, Vesna Prinčič, Laura Semec, Mariucci Vegliach in Melita Wiersma.

Projekt, ki ga je finančno podprla Občina Piran, se je s prijetnim druženjem zaključil v Mediadomu Pyrhani.